شنبه, ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

اولین جلسه اندیشکده اقتصاد با حضور گروهی از استادان دانشگاه و حوزه و صاحب‌نظران راهبردی در حوزه اقتصاد، برگزار شد.

در این جلسه دکتر صادق واعظ‌زاده رئیس شورای‌عالی و رئیس مرکز، طی سخنانی اظهار داشت، اقتصاد مسئله حاد و عاجل دنیا و کشور ما است. اکنون تهاجم تمام‌عیار اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران در جریان است که خود حاکی از عظمت ایران اسلامی است زیرا کشورهای معمولی مثل عراق و افغانستان و سوریه با جنگ و تهاجم نظامی مواجه می‌شوند اما علیه کشورهای بزرگ، تهاجم اقتصادی انجام می‌گیرد. پیروزی در این مواجهه، نیازمند تدبیر و مدیریت علمی جمعی است. بنابراین از همه ظرفیت فکری و علمی کشور و تجارب و عبرت‌های گذشته باید استفاده شود و اقتصاد مقاومتی دانش‌بنیان طراحی و اجرا گردد. اداي این وظیفه در بلندمدت بر عهده اندیشکده اقتصاد به‌عنوان حلقه فکری عالی در این حوزه مهم از الگوی پیشرفت است.

پس از آن بحث و تبادل نظر در خصوص نحوه فعالیت و اجراي وظایف اندیشکده در دستور قرار گرفت و به ترتیب آقایان دکتر احمد توکلی، آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی، حجه‌الاسلام و المسلمین دکتر یوسفی، حجه‌الاسلام و المسلمین دکتر سیدعباس موسویان، دکتر جواد ایروانی، دکتر داود دانش‌جعفری، دکتر مسعود نیلی، دکتر رحیم دلالی اصفهانی و دکتر علی امامی میبدی سخن گفتند. در این جلسه که آقایان دکتر منصور خلیلی عراقی، حجه‌الاسلام دکتر سیدمحمدکاظم رجایی، حجه‌الاسلام مجید رضایی، دکتر محمدهادی زاهدی‌وفا، دکتر اکبر کمیجانی، دکتر حمید ناظمان، دکتر محمدرضا آراستی و نیز معاونان مرکز آقایان دکتر هادی اکبرزاده و مهندس چیت‌چیان حضور داشتند نسبت به موارد ذیل توافق حاصل شد:

  1. ضرورت و امکان تهیه الگوی اسلامی ایرانی اقتصاد
  2. اذعان به دشواری کار به علت تفاوت و تفرق دیدگاه‌های استادان و صاحب‌نظران اقتصادی کشور و لزوم تلاش و پیگیری جدی
  3. ضرورت استفاده از ظرفیت گسترده فکری کشور و توجه به تحقیقات و برنامه‌ریزی‌ها و تجارب متنوع گذشته و پرهیز از دوباره‌کاری
  4. فراهم ساختن فضای تضارب آرا و آزاد اندیشی واقعی
  5. ایفای نقش مستمر و پایدار اندیشکده به­عنوان اتاق مدیریت و راهبری فکری به منظور حرکت از تفرق آراء به سوی وفاق نظر
  6. اهتمام به کسب دستاوردهای مشخص برطبق زمان‌بندی معین
  7. تدوین پیش‌نویس اصول و مبانی اسلامی اقتصاد به صورت عمیق، موجز و عملیاتی ظرف حداکثر شش ماه با بررسی دیدگاه‌های مختلف که به صورت مکتوب از سوی مراکز و شخصیت‌های علمی پیشنهاد و تشریح می‌شود
  8. تشکیل دبیرخانه قوی برای اندیشکده

سپس طبق دستور جلسه، حاضران، شخصیت‌های برجسته علمی موردنظر را برای افزوده شدن به ترکیب اندیشکده پیشنهاد کردند و در انتها نسبت به نامزدهای ریاست اندیشکده نظرخواهی شد.

Back to top